Další organizace Velké Bíteše

Velká Bíteš

Aktuality

Velikonoce ve 4.A

Dne 12. dubna 2017 na „Škaredou" středu vládla ve 4.A velikonoční atmosféra. Hned ráno jsme si slíbili, že se nebudeme na sebe „škaredit", aby nám to mračení nezůstalo po celý rok. Než se žáci pustili do práce, rozdělili se do šesti skupinek formou losování papírových vajíček se slovy symbolizující Velikonoce (pomlázka, vajíčko, kuřátko, slepička, beránek, zajíček) a v těchto skupinkách společně plnili tyto velikonoční úkoly:

  1. Pracovali s textem o velikonočních zvycích a tradicích. Úkol byl zaměřený především na porozumění textu.
  2. Dále se seznámili s pojmem „Pašijový týden". Po třídě byla rozmístěna barevná papírová vejce s informacemi, co se v jednotlivých dnech za starých časů dělalo (např. „Modré" pondělí – bylo zvykem v chalupách gruntovat, ...).
    Žáci si pomocí barevných papírů podle vystavených vzorů vytvořili svůj přehled „Pašijového týdne" na jednom velkém vejci. Přitom si sami uvědomili, co z toho u nich doma dodržují.
  3. Při řešení „Badatelského úkolu" museli logicky uvažovat nad písemným zadáním, jak správně vybarvit čtyři řady vajíček v různých kombinacích.
  4. V matematice řešili pracovní list s názvem: „Velikonoční jarmark" se složitými netradičně pojatými úlohami.
  5. Samozřejmě nechyběl i malý úkol z angličtiny „Easter"
  6. Ve výtvarné výchově si vyrobili velikonoční dekoraci z proutí a malovaných vajíček. Každá byla jiná a všechny se podařily.
  7. Někteří žáci v rámci slohu složili výstižné, milé i vtipné básně o jarních tradicích.

O svačinové přestávce jsme ochutnali beránka, kterého nám upekla Anička Coufalová. Byl nejen krásně nazdobený, ale i chuťově výborný.

Na závěr žáci tento den zhodnotili slovíčkem „super", dostali sladkou odměnu za vzájemné hezké kamarádské chování a spolupráci po celé dopoledne. Při odchodu domů se všichni těšili na velikonoční prázdniny a Velikonoční pondělí.

Mgr. Lišková I., Forejtová M.

360361362363364365366367368369

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
  • Příroda velkobítešska
Nahoru