Další organizace Velké Bíteše

Velká Bíteš

Aktuality

Návštěva hlavního města

V pátek 19. května se žáci sedmých ročníků a několik dětí z pátých tříd sešlo velmi brzy a vyrazili směr Praha. Cesta rychle ubíhala a do hlavního města jsme dorazili poměrně brzy. Na Vyšehradě, našem prvním cíli, ještě bylo minimum turistů, takže jsme měli památky a rozlehlý park skoro jen pro sebe. Nevynechali jsme nic z pozoruhodností, které se zde nabízejí – Čertovy kameny, rotundu sv. Martina, katedrálu sv. Petra a Pavla, hřbitov a Slavín a vyhlídku, odkud skákal Šemík s Horymírem.

Po této zastávce jsme se vrátili do autobusu a ten nás odvezl k Pražskému hradu. Zde nás pozdržela přísná bezpečnostní prohlídka, kterou každý návštěvník musí projít. Ale potom už nás čekala pěkná procházka rozkvetlou královskou zahradou a areál Hradu. Prohlédli jsme si všechny zdejší pamětihodnosti a nádherně jsme stihli i hlavní střídání stráží. Po tomto zážitku jsme se přesunuli k Loretě a Černínskému paláci. Slunce opravdu pálilo až příliš, proto jsme si chvíli pohověli ve stínu stromů a spořádali svačiny od maminek. Dolů po Nových zámeckých schodech jsme seběhli k chrámu sv. Mikuláše. Ti, kdo toužili vidět Prahu z ptačí perspektivy, vyšlápli schody na věž tohoto chrámu, ostatní na ně čekali v chrámu Panny Marie Vítězné, kde obdivovali Pražské Jezulátko a jeho krásné šatičky. Abychom se vyhnuli davům turistů, zamířili jsme na Kampu a přes most Legií jsme došli k Národnímu divadlu. Na blízkém Václavském náměstí všechny čekal zasloužený rozchod. Potom jsme si ještě dopřáli jízdu metrem a od Kongresového paláce jsme se ubírali zpět do Velké Bíteše.

Kdyby vás zajímalo, kolik kroků jsme během exkurze ušli, bylo to okolo 24 000! To odpovídá asi 17 kilometrům. Ale rozhodně to stálo za to.

Mgr. Eva Čermáková

Názory 7. A

„Nejvíce se nám líbil rozchod na Václavském náměstí, že jsme mohli jít nakupovat."
V. Svoboda, Štefek, M. Kratochvílová, Gášpárová, Bečvářová, Vondráková

„Odjezd na exkurzi byl už v šest ráno, proto se nedivím, že tolik lidí po cestě spalo. První zastávkou byl Vyšehrad a hřbitov, kde leží slavné osobnosti. Pak nás autobus vyložil podruhé a začal pravý výlet. Viděli jsme Pražský hrad, chrám sv. Mikuláše, Jezulátko... a končili jsme rozchodem na Václavském náměstí. Nejvíce se mi líbilo u Pražského Jezulátka, kde byly vystaveny i jeho šaty. Na zpáteční cestě jsme byli hodně unavení, ale myslím, že výletu nikdo nelituje!"
S. Topinková

Názory 7. B

„Líbila se mi jízda metrem, procházení kostelů a nevadila mi ani dlouhá cesta autobusem."
V. Koráb

„V Praze se nám velmi líbilo střídání stráží. Zjistily jsme mnoho zajímavých informací, např., že Pražské Jezulátko má mnohem více šatů než my. Potkaly jsme mnoho cizinců a jednomu jsme i dokázaly poradit. Výlet se vydařil, jenom mohlo být chladnější počasí a delší rozchod."
V. Babáková, M. Havlišová

506507508509510511512513

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Ověřená firma
  • Příroda velkobítešska
  • Učebna v přírodě
Nahoru