Další organizace Velké Bíteše

Velká Bíteš

Aktuality

Dopravní výchova ve čtvrtých ročnících

V dnešní uspěchané době s přibývajícím počtem dopravních nehod je pro děti důležité vědět,
jak bezpečně reagovat v dopravní situaci, umět se v dopravním prostředí orientovat a naučit se používat základní pravidla silničního provozu pro chodce, cyklisty i spolujezdce. Proto má dopravní výchova na základní škole své významné opodstatnění.

S touto výukou nám pomáhá „Besip" – oddělení Ministerstva dopravy ČR. Každoročně na naší škole uskutečňuje program dopravní výchovy pro žáky čtvrtých ročníků, který obsahuje teoretickou i praktickou část pod vedením lektora pana Prudíka.

I letošní čtvrťáci se zúčastnili této výuky. Dne 11. května 2017 absolvovali teoretickou část a poté ve dnech 12., 17. a 26. května 2017 strávili dopolední vyučování (každá třída zvlášť) na dopravním hřišti ve Velkém Meziříčí.

Učili se pravidla silničního provozu a zásady správného chování chodce a cyklisty. Žáci si nejprve s lektorem prošli hřiště, zopakovali si svislé a vodorovné dopravní značky, pravidla přednosti na křižovatkách, kruhových objezdech, železničním přejezdu a na semaforech, jízdu v pruzích, zásady při předjíždění a odbočování. Na zapůjčených kolech si pak všechno prakticky vyzkoušeli za dozoru a kontroly lektora, který neopatrné účastníky provozu ihned upozorňoval na přestupky a vzorné naopak chválil.

Na závěr za splnění teoretické i praktické části žáci získali průkaz cyklisty.

Věříme, že nabyté vědomosti i praktické dovednosti budou využívat v dopravních situacích.

Než jsme opustili dopravní hřiště, žáci se ještě „vyřádili" na lanovém centru.

Za čtvrté ročníky Mgr. Ilona Lišková, Martina Forejtová

527528529530531532533534535

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Příroda velkobítešska
  • Učebna v přírodě
  • Ověřená firma
Nahoru