Další organizace Velké Bíteše

Velká Bíteš

Aktuality

Dopravní výchova ve čtvrtém ročníku

Každoročně se na naší škole uskutečňuje program dopravní výchovy pro žáky čtvrtých ročníků, který obsahuje teoretickou i praktickou část pod vedením lektora pana Prudíka.

Letos jsme se čtvrťáky z 4.A a 4.C vyrazili na dopravní hřiště do Velkého Meziříčí hned ve středu 6. září. Pan Prudík na hřišti rozdělil děti na dvě skupiny. Jedni představovali chodce, druzí cyklisty. Cyklisté byli vybavení helmami, dostali také reflexní vesty a byli přezkoušeni ze všech značek a situačních křižovatek, které se na hřišti nacházely. Poté si role vyměnili. Pan instruktor bedlivě sledoval provoz účastníků provozu na hřišti a udílel rady či napomenutí neukázněným cyklistům. Na podzim ještě budou děti absolvovat teoretickou část dopravní výchovy, na závěr které bude následovat test, za jehož úspěšné absolvování obdrží průkazky mladého cyklisty.

Protože se na hřišti musely postupně vystřídat dvě třídy, tak jsme ještě stačili navštívit Fajtův kopec, vylézt na novou rozhlednu, občerstvit se v místním bufetu, udělat krátkou procházku a seběhnout k přistavenému autobusu. Dopoledne na dopravním hřišti se nám všem velmi líbilo.

RNDr. Iva Syslová, Mgr. Magda Videnská

010011012013014015021017018019020

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Učebna v přírodě
  • Příroda velkobítešska
  • Ověřená firma
Nahoru