Další organizace Velké Bíteše

Velká Bíteš

Aktuality

Není klíč jako klíč!

aneb páťáci na Svaté hoře

Není nad to, učit se o přírodě právě uprostřed ní samé. Také proto každoročně pan učitel Holánek vyhání páťáky z jejich učeben, aby se nejen dozvídali, ale hlavně rozhlíželi, pozorovali, porovnávali a přemýšleli o všem okolo sebe.

Pro mnohé to není snadné, soustředit se na přírodovědný výklad, zvláště když kolem je tolik prostoru, kamarádů, hub. Jenže dostat do rukou KLÍČ, který vás dovede ke správné odpovědi, to je skoro jako detektivka. Většina dětí po čase pozorovala nejen určené rostliny, ale snažila se pozorovat i živočichy, nebo stopy po jejich pobytu.
Během slunečného dopoledne se našla chvilka nejen na učení a doplňování pracovních listů, ale i na hry a povídání s kamarády, na svačinu u jednoho z pramenů Bílého potoka, na sbírání hub i stavění minikrajiny z přírodnin.

Bylo by dobré, kdyby si žáci mimo hub a nových vědomostí odnesli sebou i vědomí toho, že je potřebné, ale i příjemné a zábavné vědět, co se v přírodě děje a proč. Učení v přírodě je samo o sobě klíčem, který by mohl odemykat pochopení toho, že i my sami jsme její součástí a máme podíl na její budoucí podobě.

Za žáky i učitele pátých tříd
Mgr. Táňa Filipová

Exkurze se uskutečnila v rámci projektu Proměny krajiny Bítešska, kde doprava byla hrazena z projektu podpořeného Fondem Vysočiny Kraje Vysočina www.kr-vysocina.cz

057058059060061062063064065066

 
068069070067

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Příroda velkobítešska
  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
Nahoru