Aktuality

Logická olympiáda 2017

V letošním kole jsme se opět zúčastnili logické olympiády. Logická olympiáda je soutěž pořádaná Mensou České republiky založená na logických úlohách, nerozhodují zde naučené znalosti, ale schopnost samostatného uvažování a pohotového rozhodování. V 1. kole děti řešily v zadaném čase na počítači několik zajímavých matematických úloh. Soutěžili jsme ve dvou kategoriích.

V kategorii mladších žáků se zapojilo 33 dětí z naší školy. Nejlépe si vedli a do krajského kola mezi 50 nejlepších ze 700 účastníků postoupili:  Ladislav Chadim (4.A) - 14. místo, Lukáš Rous (4.A)  - 21. místo a Eliška Losová (5.C) - 44. místo.

V kategorii starších žáků se zapojilo 6 soutěžících z naší školy.  Do nejlepší padesátky z 1416 soutěžících a do krajského kola se probojoval Oldřich Halabala z 6.B – 37. místo.

V pátek 3. listopadu vyrazila čtyřčlenná výprava logických olympioniků do Havlíčkova Brodu reprezentovat naší školu v krajském kole. Nejúspěšnějším řešitelem dvou náročných testů  byl Ladislav Chadim, který skončil na pěkném 9. místě. Gratulujeme.

RNDr. Iva Syslová

275

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Příroda velkobítešska
  • Učebna v přírodě
  • Ověřená firma
Nahoru