Aktuality

Anthropos a planetárium

Žáci šestých tříd první školní den v novém kalendářním roce nestrávili v lavicích, ale na exkurzi v Brně. Jejich cílem byl v souladu s učivem dějepisu a zeměpisu pavilon Anthropos v Pisárkách a následně planetárium na Kraví hoře.

V Anthroposu žáky čekal zajímavý výklad o nejstarším historickém období, pravěku. Jako obvykle nejvíce děti zaujal mamut, některé měly i mnoho otázek k způsobu života těchto pravěkých obrů. Paní průvodkyně jim ochotně odpovídala, takže nových informací si žáci odvezli spoustu.

V planetáriu dokázali žáci odpovídat na zvídavé dotazy týkající se planet, souhvězdí a vesmíru. V dokumentárním filmu pak hledali odpovědi na otázky proč je na Zemi život, jaké je klima Země, podívali se na vzdušné proudy, oceány a síly díky kterým je Země v pohybu, zároveň se jim dostalo vysvětlení,  proč Měsíc mění své fáze?

I přes nepříznivé počasí si myslíme,  že se exkurze žákům vydařila a viděli spoustu zajímavých věcí. A jak to vidí sami žáci?

Matěj Urbánek, Sára Jarošová, Marian Kyselka, Samuel Bartušek, Adéla Dufková  obdivovali  vycpaného mamuta a mamutí  kosti v Anthroposu.

Marušku Loupovou, Jakuba Dufka, Natálii Trojanovou, Ester Kladivovou, Maxima Padyšáka zaujala  hvězdná obloha v planetáriu, pozorování hvězd a planet viditelných v zimě.

Mgr. Eva Čermáková

306

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Učebna v přírodě
  • Příroda velkobítešska
  • Ověřená firma
Nahoru