Další organizace Velké Bíteše

Velká Bíteš

Aktuality

Zimní olympiáda v pátých třídách

Souběžně s probíhající XXIII. Zimní olympiádou v Jižní Korei jsme ve třídách 5.A a 5.B uskutečnili čtrnáctidenní projekt týkající se právě této světové události.

Projekt prolínal téměř všemi předměty. Jeho obsahem bylo:

  1. Úvod – žáci zhlédli prezentaci o Zimní olympiádě v Pchjongčchangu, dle které si vytvořili úvodní list s těmito údaji a založili si tak složku do portfolia, do které si následně vkládali další pracovní listy.
  2. V  našem světěsi na základě olympijských kruhů a jejich barev, které přísluší jednotlivým světadílům, vyhledali na mapě světa jejich polohu.
  3. V českém jazyce a matematicesi opakovali učivo v textu na téma „Starověké olympijské hry“, kde se dozvěděli i něco nového z oblasti historie olympiády a formou různých matematických tajenek a dalších zajímavých úkolů z českého jazyka.  
  4. Ve výtvarné výchově ztvárnili kolorovanou kresbou opravdu podařené sportovce jednotlivých disciplín včetně příslušných piktogramů (ostatně posuďte sami – viz foto :-))
  5. V pracovních činnostech pro změnu vyrobili postavičky sportovců – lyžaře, snowboardisty, … pomocí kartonu a papíru.
  6. Nechyběla ani hudební chvilka. Poslechli jsme si píseň:  „Na Ester jsme krátký“
  7. Dále žáci ve skupinkách vytvořili informační plakáty o některých českých nejznámějších sportovcích, kteří nás reprezentovali v Pchjongčchangu  ( Ester  Ledecká,  Martina  Sáblíková, ...)
  8. Samozřejmě jsme průběžně sledovali úspěchy našich sportovců a zapisovali je do přehledu na nástěnku.
  9. Společně jsme fandili českým hokejistům v přímém přenosu semifinálového utkání s ruským týmem.
  10. Třída 5.A tento projekt zakončila taktéž sportovně a to přímo na sněhu :-). Žáci soutěžili ve třech týmech. Každý tým si zvolil svůj název. Naše disciplíny byly: skok do sněhu z místa, štafetový běh se slalomem a hod na cíl. Poté si každý tým stvořil ze sněhu svého maskota.

Na závěr jsme vyhlásili tři vítěze – pořadí jednotlivých týmů. Všichni žáci za své sportovní výkony a snahu byli odměněni diplomem, papírovou a čokoládovou medailí.  

Cílem projektu bylo nejen získat přehled o probíhající XXIII. Zimní olympiádě v Jižní Korei, přimět žáky sledovat tuto světovou událost, ale také je vést ke vzájemné spolupráci při plnění daných úkolů a ke sportovnímu chování „fair-play“ při konkrétních sportovních soutěžích.

Mgr. Ilona Lišková,  Mgr. Eva Hudcová,  Martina Forejtová, Mgr. Zdeňka Polášková

366367368369370371372373374375376

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
  • Příroda velkobítešska
Nahoru