Další organizace Velké Bíteše

Velká Bíteš

Aktuality

Den Země 2018

Letošní Den Země v pátek 20. dubna 2018 probíhal na naší škole v poněkud pozměněné podobě oproti dřívějším. Některé tradiční akce jako přírodovědnou stezku (se znalostními, dovednostními a pohybovými aktivitami) připravenou žáky 9. ročníku pro své spolužáky z 1. - 3. třídy a také exkurzi na čistírnu odpadních vod pro 7. ročník (v rámci projektu Voda) jsme zachovali.

Novinkou tematického dne byl větší prostor pro vlastní aktivity vycházející z jednotlivých tříd. A jak se jich chopili?

Např.

4.A,C se dopravili autobusem do Osové, kde následovala procházka kolem opravovaného zámku Osová, prohlídka zámecké zahrady, studánky u zámku, přilehlých rybníků. Cesta zpět pěšky pokračovala okolo Vlkovského rybníku a údolím s chatkami a sochami. Ve skupinkách děti luštily rébusy, zprávy v Morseově abecedě, šifry i matematické úkoly, soutěže se šiškami, našli jsme i 4 kešky.

Iva Syslová, Magda Videnská

8.B si udělala vycházku ke Korbelu kde došlo i na opékání špekáčků, cestou jim nebyl lhostejný nepořádek okolo cest a tak se pustili i do úklidu. Odvoz několika naplněných plastových pytlů zajistily technické služby města.

5.C se vydala prozkoumat obnovenou cestu u „Rasovny“, dále mapovala značení naučné stezky „Už ty mlýny doklapaly“ a také zjistili současný stav studánky sv. Jána u křovské pily. Podívali se i na nový most v „křovských zatáčkách“.

3.A oslavila Den Země výtvarným tvořením v přírodě a s barvami přírody.

Z podkladů tříd zpracoval Mgr. Pavel Holánek
koordinátor EVVO

486487488489491492

 

493494490495496497

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
  • Příroda velkobítešska
Nahoru