Další organizace Velké Bíteše

Velká Bíteš

Aktuality

Hurá na zebry

V pátek 21. 9. slunce od rána zářilo na stádo ZEBER povalujících se na silnici kolem základní školy. Zkušení lovci devátých tříd pod vedení svých třídních učitelů sestavili skupinky z prvňáčků a vydali se spolu do nebezpečných oblastí dopravní džungle kolem budov základní školy, včetně okolí jídelny a staveniště.

Nejprve postavičkám v reflexních vestách ukázali, že se řidičů nemusí bát, protože ti by se měli řídit dopravními značkami, kterých je kolem školy spousta.

Začátečníci  si pak zopakovali, kde mají levé ucho a pravou nohu, protože před každou ZEBROU se provádí pozorování: vlevo – vpravo – vlevo, když nic nejede, jdi. Vyzkoušeli si, že hodný řidič na ně zamává a pustí je na ZEBRU. Dozvěděli se i o řidičích zdivočelých, kteří spěchají a je lepší je pustit... Dál už se trénovala chůze po přechodu tak, aby to všem už příště šlo, jak jinak, na jedničku.

A tak děkuji jménem všech prvňáků žákům devátých tříd za pomoc při lovení ZEBER, tedy nácvik správného přecházení  vozovky.  Poděkování patří všem řidičům, kteří  trpělivě čekali, někteří i několikrát za sebou, až  skupinky oranžových vestiček přejdou, také kraji Vysočina, díky kterému vesty máme, a v poslední řadě sluníčku, že nám celý den na ty ZEBRY pěkně svítilo.

Za třídní učitelky prvních tříd Mgr. Táňa Filipová

Z postřehů deváťáků:

Naše skupinka byla moc šikovná, na vše správně odpověděli.
Štěpánka

Probouzí se ve mně deprese, že prvňáci jsou chytřejší než já.
Helča

Sdělení prvňáka: "Netěším se do devítky, těším se na matematiku."
Sára

"Která je pravá ruka?“ „ 1, 2, 3, …, umím počítat!"
Eliška

Sdělení prvňáka: "Tady jezdí ale šunky, můj táta má 8 aut a 1 šunku."
Lukáš  

Někteří kluci nemají úctu ke starším, prosím o převýchovu.
Romana

044054053052051050049048046045

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Příroda velkobítešska
  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
Nahoru