Aktuality

Titanic v Brně

Na brněnském výstavišti  probíhá od 30. října letošního roku atraktivní výstava Titanic. Expozici již viděly miliony návštěvníků po celém světě. K vidění jsou stovky originálních exponátů, které byly vyzdviženy z mořského dna. Návštěvník se může projít kajutami první, druhé  i třetí třídy, prohlédnout si prostory kaváren i lodní podpalubí. K vidění je také téměř skutečný ledovec.

Na tuto zajímavou výstavu jsme se vypravili s žáky osmého a devátého ročníku v rámci povinně volitelných předmětů ve čtvrtek 6. prosince. Procházka více než 2500 m2 výstavní plochy nám zabrala téměř dvě hodiny a velmi se nám líbila.

Mgr. Eva Čermáková

Názory žáků 8. C

„Výstava byla velice poutavá, pěkně zpracovaná a především hodně zajímavá. Vše vypadalo tak, že jsme přímo na palubě lodi. Dokonce jsme dostali kartičky se jménem člověka, který na Titaniku skutečně cestoval. Dozvěděli jsme se o něm základní údaje a v závěru i zásadní informaci, jestli přežil nebo ne. Všem rozhodně doporučuji zajet se na Titanik podívat a užít si skvělou a poučnou zábavu.

B. Šínová

Naše výprava na Titanik se nám velmi líbila, hlavně audioprůvodce, který není na výstavách tak často k mání. Interiér výstavy vypadal velice věrohodně a doslova na nás dýchala atmosféra Titaniku. Dokonce jsme se dotkli i ledovce.

Z naší čtyřčlenné skupiny přežil jen jeden.

T. Jašek.

Výstava se nám velice líbila. Mohli jsme se projít po palubách první, ale i třetí třídy. Také jsme se dotkli chladného ledovce. Radovali jsme se z toho, že naše postavy katastrofu Titaniku přežily. Jedna z nich dokonce zemřela až ve věku 97 let v roce 2009.

K. Špačková, L. Loupová, B. Škodová, M. Chadimová

279

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
  • Příroda velkobítešska
Nahoru