Další organizace Velké Bíteše

Velká Bíteš

Aktuality

Zubatý den u prvňáků

„To nám budete trhat zuby?“ Oprávněná prvňácká otázka. Většina je v období „zubobraní“ a houpací zoubky jsou na denním pořádku.

Kdepak, zuby se netrhaly. Naše škola se 12. 2. 2019 zapojila do preventivního programu „Veselé zoubky“, kterou připravila společnost DM drogerie markt s.r.o. Využili jsme materiály pro výuku prevence vzniku zubního kazu a správnou péči o zuby pro žáky všech prvních tříd.

Z preventivní hodiny se stal celodenní tématický den -  děti se spolu s Hurvínkem učily  starat se o zoubky. Připravené pracovní listy a interaktivní program vnesly do akce odborné znalosti. Balíček s kartáčkem, zubní pastou a přesýpacími hodinami, které každý žák dostal, pomohly při praktické části.  Proběhla i kontrola svačine. Jestlipak  zoubkům neškodí?

Zoubky se čistily, malovaly, vystřihovaly, poznávaly a fotografovaly. Děti navrhovaly design kartáčků a zubních past, ale to není to nejdůležitější. Slíbili jsme si, že se o své zoubky budou správně starat, protože nikdo jiný to za ně neudělá.

Odměnou jim budou zuby bez  kazů a  veselý,  zdravý  úsměv.

Za první třídy Mgr. Táňa Filipová

323324325326327328329330332331

 

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Ověřená firma
  • Příroda velkobítešska
  • Učebna v přírodě
Nahoru