Další organizace Velké Bíteše

Velká Bíteš

OŠETŘOVNÉ – AKTUALIZOVANÉ INFORMACE

Nově je nutné pro všechny, kteří zažádali o vystavení ošetřovného odevzdat na konci měsíce zaměstnavateli nový tiskopis: „Výkaz péče o dítě z důvodu uzavření výchovného zařízení“, který naleznete zde: https://eportal.cssz.cz/web/portal/tiskopisy-vpduvz 

Zaslané žádosti na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. evidujeme a budeme se jimi zabývat hned, jakmile to bude možné. Prosíme o strpení, není nutné posílat žádost vícekrát.

Dále upozorňujeme, že pro vystavení žádosti pro všechna ošetřovné je nutné poslat žádost se jménem a třídou dítěte na uvedený e-mail. Jen takto jsme schopni tiskopis vystavit a poslat zpět.

Ošetřovné pro OSVČ

Dle nové právní úpravy bude OSVČ vyplácena peněžní podpora, kterou stanovilo Ministerstvo průmyslu a obchodu a to po celou dobu trvání mimořádných opatření. Finanční příspěvek pro OSVČ je schválen ve výši 424 Kč za každý den v karanténě/ošetřování člena rodiny. Jde o obdobu ošetřovného u zaměstnanců.

Žádost o poskytnutí podpory bude v brzké době k dispozici na webových stránkách www.mpo.cz včetně příloh.

Po vyplnění ji OSVČ bude moci podat u kteréhokoliv obecního živnostenského úřadu prostřednictvím datové schránky, e-mailem s elektronickým podpisem, poštou nebo pouze v nezbytných případech a po předchozí domluvě doručit osobně.

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Učebna v přírodě
  • Ověřená firma
  • Příroda velkobítešska
Nahoru