Aktuality

Recitační soutěž

Čtrnáctého února letošního roku se v průběhu páté a šesté vyučovací hodiny uskutečnilo školní kolo recitační soutěže. Zájem z řad našich žáků byl tentokrát chvályhodný - zúčastnilo se celkem 27 žáků, z toho jich 17 spadalo do starší kategorie 8. a 9. tříd. S potěšením jsme zjistili, že básničky nejsou jen pro holky, ve školním kole se objevili i čtyři chlapci.

Přípravu na recitační soutěž měli nesnadnou žáci sedmých tříd, neboť celý uplynulý týden strávili na lyžařském výcvikovém kurzu, a nemohli se tedy s vyučujícími na své vystoupení pořádně připravit.

I tak nakonec sedmáci nad žáky šestých tříd zvítězili. Druhé místo obsadila Barbora Šínová, která si pro tento účel složila vlastní báseň, jíž dala název   Setmělá krajina. První místo patří Valérii Blažkové, vystoupila s básní Jiřího Žáčka Čert a Káča.

V kategorii starších žáků se na  druhém místě umístila  Viktorie Blahová z 9. A. Recitovala báseň I. A. Krylova Chudý boháč. Na prvním místě stejně jako v minulých kolech stanul Vojtěch Kment z 9. B. Pro recitaci si vybral text O zvláštních vínech Karla Čapka.

Hodnocení  všech účinkujících tentokrát neobstaraly pouze paní učitelky českého jazyka, ale zapojili se samotní účastníci. I díky jejich hlasům byli jako nejlepší vybráni právě tito zmínění spolužáci, kteří pojedou naši školu reprezentovat do obvodního kola. Proběhne ve čtvrtek 22. února ve Velkém Meziříčí.

Všem recitátorům děkujeme za jejich vystoupení.

Mgr. Eva Čermáková

331

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Učebna v přírodě
  • Příroda velkobítešska
  • Ověřená firma
Nahoru