Aktuality

Stěhování budovy základní školy

Ve dnech 4. a 5. ledna jsme pozvali veřejnost, aby se přišla rozloučit se stávající podobou nejstarší budovy základní školy na Tišnovské ulici. Připravená rekonstrukce změní zásadně vzhled budov v tomto areálu (k vidění na webu Města Velká Bíteš). Návštěvníci tak budou moci na podzim 2019 porovnat, co se změnilo. K prohlídce jsme předložili místnosti vyklizené.

Za výrazné pomoci pracovníků technických služeb, učňů ze SOŠ Jana Tiraye, jednoho z rodičů a dobrovolníků z řad deváťáků jsme přestěhovali v prvním lednovém týdnu na Sadovou 8,5 třídy, 2 kabinety a do prostor v ulici Za školou pak dalších 5 tříd, sborovnu, zástupcovnu a kompletní školní družinu. Vyklidili jsme tělocvičnu, půdu a šatny. Nábytek, který nebudeme následujícího půldruhého roku potřebovat, je uschován ve skladech (celých 6 kontejnerů). Budova je tak od 8. ledna připravena, aby si ji převzali stavbaři.

Na Sadové jsme vyklidili třetí patro pro třídy prvního stupně. Do dvou tříd jsme instalovali nový žákovský nábytek. V šatnách jsme doplnili šatní skříňky pro 2 třídy a vybudovali drátěné šatny pro dalších 6 tříd.

Podmínky pro žáky i učitele budou po dobu rekonstrukce stísněné v obou budovách. Komfort v budově Za školou naruší stavební práce. Ve spolupráci se zřizovatelem se snažíme možné nepříjemnosti odhadnout a předejít jim.

Mgr. Zdeněk Strašák
ředitel školy

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Učebna v přírodě
  • Ověřená firma
  • Příroda velkobítešska
Nahoru