Aktuality

Projekt Pohádky

První týden druhého pololetí probíhal v šestém ročníku v kouzelném duchu pohádek. Vyučující řady předmětů zapojili do výuky příběhy nejen známých lidových a umělých pohádek, ale rovněž uplatnili své nadání při tvoření nových pohádkových příběhů.

A tak například v přírodopisu vznikla pohádka Lišejník, následně ve výtvarné výchově ztvárněná kresbou a malbou. V jiné hodině výtvarné výchovy zase šesťáci při seznamování s technikou míchání barev vytvořili společného jedenáctihlavého draka.

V občanské výchově se žáci zúčastnili zábavného vědomostního kvízu na téma české pohádky. Prokázali, že znají nejen pohádkové postavy, ale i jména českých herců a hereček.

V hudební výchově si děti osvěžily znalost písní z filmových pohádek.

V hodinách angličtiny žáci pracovali se slovní zásobou. Popsali pohádkové postavičky, porovnali je mezi sebou. Poskládali popletený text pohádky. Procvičili anglickou gramatiku například na pohádce O třech prasátkách, kterou si posléze na závěr vyučovací hodiny také zahráli. Společným dílem byl plakát z Popelčina plesu, na který přišel každý, kdo v pohádkovém světě něco znamená. 

Pohádka se objevila i v zeměpisu, matematice, ve fyzice vyučovací hodinu zpestřily oblíbené postavičky Boba a Bobka.

Téma pohádek prošlo i několika vyučovacími hodinami českého jazyka. Ve slohu děti z možných tří variant tvořily pohádkový příběh, čtenářskou gramotnost procvičily na záludných otázkách k textům lidových pohádek, na závěr ve skupinách popustily uzdu fantazii a vytvořily menu královské zásnubní hostiny.

Profesionální přístup vyučujících spolu s otevřenou myslí dětí zdařile zahájil nové pololetí v šestém ročníku.

tř. učitelky 6.ročníku

377378379380381382

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Učebna v přírodě
  • Ověřená firma
  • Příroda velkobítešska
Nahoru