Aktuality

Lyžařský výcvikový kurz

V době od 29. 1. do 2. 2. 2023 absolvovali žáci 7. ročníku, doplněného několika osmáky, lyžařský výcvikový kurz. Pobyt se uskutečnil na našem tradičním místě v Jeseníkách – penzion Praděd, horské středisko Karlov pod Pradědem. Hned první den byly děti rozřazeny do šesti skupinek od nejzkušenějších až po úplné začátečníky. Zdatnější lyžaři ihned vyjeli na sedačkové lanovce a začali se seznamovat s místními sjezdovkami, poslední dvě skupiny trénovaly základy na přilehlé loučce. Zde udělali takový pokrok, že již druhý den všichni vyjeli čtyřsedačkou na kopec a lyžovali spolu s ostatními. V úterý odpoledne došlo i na turistiku. Všichni žáci se vydali na pěší výlet do přilehlé obce Malá Morávka, kde si dokoupili zásoby. Následující dny již byly ve znamení pilování techniky lyžování na modré, červené a pro nejlepší i na černé sjezdovce. Po celý týden lehce sněžilo, ve čtvrtek se přidal i vítr, přesto jsme všech 5 dnů využili k lyžování.

Přínosem tohoto kurzu pro naše žáky je hlavně rozšíření si pohybových dovedností, zlepšení kondice a seznámení s pobytem v přírodě v zimním období. Pobyt na horské chatě a večerní program pomáhá utvářet pozitivní atmosféru ve třídách a formuje charakterové vlastnosti žáků.

LVK splnil svůj účel, neboť všichni účastníci vylepšili své lyžařské dovednosti. Ze začátečníků se stali mírně pokročilí lyžaři a ze všech ostatních zdatnější.

Závěrem bych chtěla poděkovat všem, kteří se na přípravě a průběhu kurzu podíleli. Poděkování patří také dětem, které byly opravdu snaživé a dobře se nám s nimi spolupracovalo. 

Mgr. Naděžda Malcová
vedoucí LVK

Ohlasy žáků:

Lyžařský výcvik jsem si velmi užila. Ze začátku jsem se trochu bála, ale bylo to zbytečné. Největší zážitek pro mě byl, když jsme jeli na lanovce, která se na hodinu a půl zasekla. Na sedačce byla sranda, ale zároveň jsem se hrozně bála. Nakonec jsme ale vystoupili a jeli jsme si dát čaj do ski baru. (Aneta Brzobohatá).

Na lyžáku se mi líbilo. Jsem rád za progres – první den jsme se učili sjíždět ne moc prudký kopec za penzionem, za dva dny jsme poprvé sjeli červenou sjezdovku. Bylo tam sice pár pádů, ale to se stává. Na pokojích se taky stalo spoustu zajímavých věcí. (Radek Rychlík).

Byl to můj nejlepší zážitek se školou. Lyžování je nádherný sport (Petr Kalina)

Když jsme odjížděli, měla jsem smíšené pocity, ale nakonec to bylo tak super, že bych se tam vrátila moc ráda znovu. Začala jsem se bavit s dalšími super lidmi a na svahu byla vždy sranda a udělali jsme velký pokrok oproti tomu, když jsme tam přijeli. Mega moc jsem si to užila a mám dost krásných a srandovních vzpomínek (Viktorie Božková)

LVK jsem si moc užila, měli jsme hotel hned naproti sjezdovkám, takže přecházení nebylo složité. Sjezdovky nebyly moc prudké, po chvilce na nich jezdili i ti, kteří na lyžích nikdy nestáli. Penzion byl moderní a hezky vybavený. Každý večer jsme spolu měli společný program. Poslední večer jsme všichni shrnuli průběh LVK. Všichni jsme se shodli, že jsme udělali veliké pokroky. (Natálie Jelínková)

386387388389390391392393394395396397398

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Učebna v přírodě
  • Ověřená firma
  • Příroda velkobítešska
Nahoru