Aktuality

Dračí lodě

16. 6. 2023 se naše škola již počtvrté zúčastnila soutěže DRACUP, která spočívá ve veslování v dračích lodích. Závod se konal na rybníku ŘEKA poblíž Krucemburku.
 
Naše posádka s názvem NÁHRADNÍCI, která neměla s tímto sportem žádnou zkušenost, absolvovala před samotným závoděním výcvik na jedné z lodí. Po slavnostním zahájení, rozcvičce a tréninkové jízdě začaly samotné závody. Vždy v lodi bylo 20 veslařů a 1 bubeník a závodilo se na vzdálenost 200 m. Každý tým podstoupil dvě jízdy, přičemž se časy z obou závodů sčítaly. Po odjetí všech lodí se naše posádka, složená tentokráte převážně z žáků 8. tříd, radovala z konečného 1. místa z 16 soutěžících.

A jak před závodem charakterizoval organizátorům svoji posádku kapitán týmu Ondra Drlíček? „Jsme ze základní školy Velká Bíteš. Jelikož naši deváťáci jeli do Anglie, jsme ti vyvolení my. Proto ten název Náhradníci. Sice nemáme moc zkušeností, ale máme výbornou fyzickou průpravu od našich báječných učitelů tělesné výchovy. Přišli jsme si to sem užít a samozřejmě si jedeme i pro pohár.“

Samotná sportovní akce byla velmi dobře zorganizována, hudba, koupání, bufet pod stanem, skvělá nálada a pěkné počasí.

Pevně doufáme, že se tato akce na naší škole udrží, a že i v budoucnu budou další úspěchy nebo minimálně užité veslování.                                                                                                                    

Složení posádky Náhradníci:

Ondřej Drlíček (kapitán), Anna Hotárková (zástupce kapitána), Jakub Zadělák (bubeník)

Monika Antalíková, Adéla Dačevová, Helena Králíková, Barbora Malá, Jana Pelánová, Tereza Prchalová, Bára Smejkaová, Marek Balej, David Derr, Jakub Dočkal, Matěj Dufek, Jakub Holík, Ondřej Jurný, Šimon Kaláb, Martin Kolek, Stanislav Porazil, Volodimír Stefányuk, Vojtěch Šrámek, Tereza Balášová (asistent)

Mgr. Naděžda Malcová a Ing. Renáta Pelánková

725726727728729730731732733

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
  • Příroda velkobítešska
Nahoru