Aktuality

Logická olympiáda

V letošním kole jsme se opět zúčastnili logické olympiády. Logická olympiáda je soutěž pořádaná Mensou České republiky založená na logických úlohách, nerozhodují zde naučené znalosti, ale schopnost samostatného uvažování a pohotového rozhodování. V 1. kole děti řešily v zadaném čase na počítači několik zajímavých matematických úloh. Soutěž probíhala ve třech kategoriích. V kategorii prvňáčků se zapojily 3 děti, nejšikovnější z nich byl Stanislav Pelán z 1.C, který skončil na 19. místě ze 41 nejmenších účastníků v kraji Vysočina.

V kategorii mladších žáků se do soutěže zapojilo z naší školy 28 dětí. Do nejlepší padesátky z 767 soutěžících a do krajského kola se probojovaly 4 z nich. Nejlépe si vedli Ema Lavická z 5.B – 19. místo, Eliška Losová ze 4.C – 21. místo a dále Petr Karásek z 5.B – 27. místo a Tomáš Kučera z 5.B – 45. místo.

V kategorii starších žáků se zapojilo 15 soutěžících z naší školy. Nejlépe se umístily Denisa Čechová z 6.A, Beata Kupská z 9.A a Anička Malátová z 9.A. Bohužel jim ale počet bodů nestačil na postup do krajského kola, ve kterém soutěžilo téměř 1500 žáků z Vysočiny.

V pátek 4. listopadu vyrazila tříčlenná výprava logických olympioniků do Havlíčkova Brodu reprezentovat naší školu v krajském kole. Nejúspěšnějším řešitelem dvou náročných testů z naší školy byl Tomáš Kučera, který skončil na pěkném 5. místě.

RNDr. Iva Syslová

075

076

077078079080

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Příroda velkobítešska
  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
Nahoru