Další organizace Velké Bíteše

Velká Bíteš

Aktuality

V knihovně

Velmi brzy po vzniku První československé republiky se začala na našem území budovat hustá síť veřejných knihoven. Městská knihovna ve Velké Bíteši byla založena dokonce ještě dříve, již v roce 1872. Její služby mohou čtenáři využívat dodnes. A s jejím chodem, organizací a nabídkou se pravidelně seznamují i žáci zdejší základní školy.

Šesté třídy vyrazily do knihovny 3. listopadu. Paní knihovnice pro ně připravily více než hodinový program. Děti zhlédly internetové stránky knihovny a dozvěděly se, jak se zde mají správně orientovat. A potom následoval praktický úkol. Žáci podle daného klíče vyhledávali různé knižní tituly. Některým se vedlo lépe, pro jiné byla orientace v regálech s knihami těžkým oříškem. Ale všichni odcházeli spokojení a doufáme, že se mnozí z nich stanou pravidelnými návštěvníky knihovny a vzornými čtenáři.

Závěrem bychom chtěli poděkovat paním knihovnicím, Katce Bartoškové a Jarmile Velebové za výbornou spolupráci a milou atmosféru, pro niž se do knihovny vždy rádi vracíme.

Mgr. Eva Čermáková

069 071 070 072 073 074

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Učebna v přírodě
  • Příroda velkobítešska
  • Ověřená firma
Nahoru