Aktuality

eTwinning

eTwinning je aktivita zaměřená na online spolupráci mezi evropskými školami. Žáci a učitelé mohou vzájemně komunikovat, spolupracovat, sdílet své nápady a zapojovat se do projektů. V eTwinningu školy z různých zemí realizují aktivitu prostřednictvím informačních a komunikačních technologií.

Děti z 1. A se zapojily do „Christmas Card project". Projektu se zúčastnilo 56 evropských škol. Žáci byli rozděleni podle věkových kategorií. V naší skupině jsme vyrobili 20 vánočních přání, které jsme odeslali do různých zemí. A právě nyní začínáme dostávat přáníčka od našich partnerských škol.

Druhý projekt – „Ahojte deti vo svete! Hello Children In The World" - jsme realizovali se ZŠ a MŠ Teplička nad Váhom ze Slovenska. Byl zaměřený na seznámení dětí, získávání poznatků o jejich zájmech, aktivitách a městě, ve kterém žijí.

„Vianočné koláčiky/Vánoční koláčky" je aktivita, ve které jsme spolupracovali se ZŠ Vyšná Sitnica na Slovensku. Společně jsme vybrali recept, udělali těsto, koláčky upekli a nakonec jsme si na nich pochutnali. Při práci se slovenskými školami jsme také obohatili svůj slovník o nová slovíčka.

Mgr. Milada Sklenářová

127128129130131132133134135136137138

 

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
  • Příroda velkobítešska
Nahoru