Další organizace Velké Bíteše

Velká Bíteš

Aktuality

Velký úspěch v krajském finále 20. ročníku McDonald’s Cupu

V pondělí 22. 5. 2017 se v Jihlavě konalo krajské finále 20. ročníku fotbalové soutěže McDonald's Cup pro žáky 1. stupně ZŠ. Finále se zúčastnila nejlepší družstva z jednotlivých okresů Kraje Vysočina. V mladší kategorii A (ročník 2007 - 2010) mělo zastoupení i družstvo naší školy. To si vybojovalo postup na turnaj přes okrskové a okresní kolo, kde nenašlo přemožitele. Na výborné výkony bez ztráty kytičky navázalo rovněž v krajském finále, a to v podobě vzrůstající formy s přibývajícími zápasy: ve skupině výhry 2:1 nad ZŠ Havl. Brod V Sadech a 2:0 nad ZŠ Humpolec Hálkova, v semifinále poklidná výhra 3:1 nad fotbalovou školou Evžena Rošického z Jihlavy a ve finále jednoznačné vítězství nad ZŠ Okříšky v poměru 8:1. Navíc individuální ocenění za nejlepšího střelce turnaje získal, stejně jako v okresním kole, útočník Daniel Klíma.
Od počátku letošního ročníku McDonald's Cupu tato skvělá parta chlapců nepoznala hořkost porážky a dosáhla pro naši školu velkého úspěchu. Škoda jen, že krajské finále bylo pro tuto kategorii konečnou, neboť na republikový „Svátek fotbalu" postupuje pouze starší kategorie B. Tu bude reprezentovat tento tým za rok, tak uvidíme. Nutno podotknout, že takového úspěchu by družstvo naší školy nedosáhlo, nebýt kvalitní práce trenérů mládeže v oddílu FC Spartak Velká Bíteš, kde všichni žáci působí.

Děkujeme a gratulujeme těmto žákům, kteří tak úspěšně reprezentovali naši školu:
Balej Marek, Drlíček Ondřej, Janík Jonáš (3 góly), Chytka Tomáš, Kadlec Michal, Káňa Ondřej, Karmazín Lukáš (2), Klíma Daniel (10), Kolomazníček Daniel, Malý Ondřej, Musil Jan, Rous Ondřej, Škoda Adam.

Mgr. Michal Pelán

pdfVýsledková listina511.72 KB

515516517518519520

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
  • Příroda velkobítešska
Nahoru