Další organizace Velké Bíteše

Velká Bíteš

Aktuality

Školní výlet Brno

Město Brno většina žáků znala pouze jako nákupní středisko a zábavné centrum (kino, Bongo, VIDA centrum,...), ale historie Brna jim byla cizí. Proto jsme si toto město zvolili za školní výlet a 15. 06. 2017 jsme se vydali po stopách jeho nejznámějších historických památek v centru. Avšak předtím se žáci, díky projektovému týdnu, na Brno připravili.

Četli pověsti týkající se míst, které byly součástí naplánovaného výletu: Brněnský drak, Brněnské kolo, Pokroucená věžička, Neslušný mužíček, O zvonění na Petrově a k nim řešili úkoly zaměřené na porozumění jejich obsahu. Zhlédli prezentace Brna, kde se dozvěděli něco málo z historie Brna – o původu jeho názvu, o hradu Špilberk, prohlédli si historické i moderní stavby typické pro Brno (Mahenovo divadlo, Janáčkovo divadlo, vila Tugendhat, Pisárecký tunel, Brněnské výstaviště, Anthropos , Brněnská přehrada, Masarykův okruh, ...), seznámili se, na jaké jednotlivé městské části se Brno dělí, poznali některé výrazy z brněnského hantecu, populární brněnské osobnosti, .....

Na závěr projektu žáci vytvořili informační plakáty o Brně. V Brně jsme navštívili: Zelný trh (brněnské podzemí, kašna Parnas), Kapucínské náměstí, Biskupský dvůr, Petrov – katedrálu sv. Petra a Pavla, Starou radnici, kostel sv. Jakuba a Náměstí Svobody (Brněnský orloj), ... Nechybělo ani oblíbené občerstvení v McDonald´s.

Některé postřehy žáků:
„Z Brna jsem si přivezla spoustu nových zážitků."
„Na kostele sv. Jakuba jsme viděli neslušného mužíčka, o kterém jsme si nedávno četli pověst."
„Nejlepší zážitek pro mě byl výhled z věže na Petrově."
„Nejvíce se mi líbilo brněnské podzemí."
„Navštívili jsme hodně zajímavých míst."

Za čtvrté ročníky: Mgr. Ilona Lišková, Martina Forejtová

597598599600601602

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Příroda velkobítešska
  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
Nahoru