Aktuality

Dějepisná přednáška

Na středu 9. května byla pro žáky devátých tříd připravena přednáška pana Mgr. K. Kotačky. Její téma pěkně zapadalo k uvedenému datu, z velké části se totiž týkala závěru druhé světové války, který si v těchto dnech připomínáme. Pan Kotačka ale zmínil i  některé významné události z první světové války a plynule jsme se v čase přesouvali až do sedmdesátých let minulého století.

Druhou částí našeho povídání byla velkomeziříčská tragédie. Osudy Lidic zná v naší zemi snad každý, ale málokdo ví, že k velkému masakru a zabití velkého počtu nevinných lidí v jeden den došlo v závěru války i v nedalekém Velkém Meziříčí.

Vyučovací hodina nám rychle uběhla, mohlo by se povídat a naslouchat ještě déle. I tak jsou žáci bohatší o mnoho zajímavých historických informací.

Za žáky zapsali své pocity N. Burianová, A. Ventrubová a D. Daněk z 9. A:

„Ve středu 9. května jsme se zúčastnili besedy s panem Kotačkou. Vyprávěl nám velice zajímavé příběhy zejména z období druhé světové války. Nejvíce nás zaujaly informace o Velkém Meziříčí, kam často jezdíme a někteří z nás zde budou studovat na středních školách.“

Mgr. Eva Čermáková

520521522523

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Ověřená firma
  • Příroda velkobítešska
  • Učebna v přírodě
Nahoru