Aktuality

Mohelenská hadcová step a Památník Bible kralické

Citace žáků 7. tříd

„Dne 16. 5. 2018 jsme se zúčastnili exkurze do Mohelna a Kralic. Nejdřív jsme navštívili Památník Bible kralické, kde jsme viděli kostel, muzeum a tvrz. Paní průvodkyně nám ukázala, jak se tiskly knihy v dřívější době. Poté jsme jeli na Mohelenskou hadcovou step. Celý výlet se nám moc líbil a hodně jsme si toho odnesli a dozvěděli.“ Lucka L., Kája Š.

„Na Mohelnu se nám líbilo. Viděli jsme tam mnoho zajímavých rostlin a živočichů. Trasa byla sice dlouhá, ale zvládli jsme to dobře.“  Tereza P.

„Viděli jsme různé ptáky, rostliny a hmyz. Protéká zde řeka Jihlava, která má v této části přezdívku Čertův ocas. Měli jsme štěstí, že jsme nezmokli.“ Mirek V., Tomáš H.

Pozorovali jsme různé živočichy a rostliny a poznávali stromy a keře podle klíčů. Nakonec jsme se vyfotili na vyhlídce, kde všechny zaujal krásný výhled na okolí a na Dukovany. Všem se výlet moc líbil a všichni si to užili.“  Bára Š., Niki S., Martin P.

„Bylo úžasné počasí-ani teplo ani zima, zkrátka ideální podmínky. Na Mohelnu je překrásná příroda, takže je vždycky na co koukat.“ Bára Š., Míša N.

„Líbila se mi týmová práce a byl moc krásný výhled J.“ Jakub H.

532533534535536537538539540541542

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Příroda velkobítešska
  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
Nahoru