Aktuality

Dračí lodě

Naše škola se 18. 6. 2018 premiérově zúčastnila soutěže Dracup, která spočívá ve veslování v dračích lodích. Letos se konal již II. ročník na rybníku ŘEKA, poblíž Krucemburku.
 
Naše posádka, která z velké části neměla s tímto sportem žádnou zkušenost, měla před samotným závoděním výcvik na jedné z lodí. Po tréninkových plavbách, slavnostním zahájením a rozcvičce začaly závody. Vždy v lodi bylo 20 veslařů a 1 bubeník a závodilo se na vzdálenost 200 m. Každý tým podstoupil dva závody, přičemž se časy z obou závodů sčítaly. Poté se čtyři nejrychlejší posádky vyplavily závodit ještě jednou s vynulovanými časy. Mezi tyto čtyři nejlepší se umístila i naše posádka pod názvem POMSTA KRÁLE ÚČKA. Po těchto posledních závodech se pouze napjatě a netrpělivě čekalo na samotné vyhlášení. S údivem naše skvělá posádka ukořistila neuvěřitelné 2. místo z celkového počtu 11 zúčastněných (z toho 2 střední školy).

Na místě byla excelentní práce organizátorů, bufet pod stanem a skvělá nálada. Za zmínku také stojí závod některých kantorů. Den doprovázelo perfektní počasí.
 
Pevně doufáme, že se tato akce udrží na naší škole, a že i v budoucnu budou další úspěchy nebo minimálně užité veslování.

Složení posádky Pomsta krále Účka:

Michal Uherka (kapitán), Vojta Kment (zástupce kapitána), Jakub Janšta (bubeník), Leona Matyášová, Klára Mahelová, Sofie Padyšáková, Ema Urbánková, Judita Velebová, Míša Dolíhalová, Dája Novotná, Sabina Gášpárová, Monika Hladíková, Jakub Káňa, Štěpán Třeštík, Tomáš Urbánek, Kája Komrska, Libor Máčka, Tadeáš Matoušek, Michal Tvrdoň, Marek Rozmahel, Daniel Daněk, (Maxim Padyšák a David Kopečný - asistenti)

Kapitán Michal Uherka

640641642643644645646647

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Příroda velkobítešska
  • Učebna v přírodě
  • Ověřená firma
Nahoru