Další organizace Velké Bíteše

Velká Bíteš

Aktuality

Návštěva IPS ve Žďáře nad Sázavou

V průběhu měsíce března navštívily všechny osmé třídy spolu s třídními učitelkami IPS ve Žďáře nad Sázavou. Důvod této cesty je jasný, konec školního roku už za chvíli zaklepe na dveře a letošní osmáci budou řešit možná svůj největší dosavadní životní úkol – kam nastoupit po ukončení povinné školní docházky.

Pracovnice IPS pohovořila o tom, jak to vůbec na trhu práce chodí. Dozvěděli jsme se mnoho informací o tom, kolik lidí je v současné době v naší zemi nezaměstnaných, v kterých okresech je nezaměstnanost nejvyšší a nejnižší, jaké profese jsou žádané, které naopak pomalu vymírají.

Žáci   dostali  také praktické rady, kde se mohou o dalších možnostech studia poučit. Na co mají při výběru budoucích škol dbát, jaké otázky si klást, aby jednou byli ve svých pracovních pozicích spokojení.

Děkujeme zaměstnancům IPS za jejich vlídné přijetí a paní učitelce M. Vlčkové, výchovné poradkyni, která nám uvedenou návštěvu zprostředkovala.

Všem žákům jsme položili stejné otázky:

Splnila návštěva IPS tvé očekávání?

Jsi už rozhodnutý, na jakou školu, učiliště se budeš hlásit?

Kdo tě nejvíc ovlivňuje ve tvých dalších studijních a profesních plánech?

Žáci ve všech třídách odpovídali velmi podobně. Návštěva IPS ve většině případů splnila jejich očekávání, někteří  měli zájem o konkrétnější rady týkající se výběru středních škol či budoucího povolání. Z odpovědí na druhou otázku vyplývalo, že větší část žáků má již nyní jasno o výběru  střední školy. Na třetí otázku žáci odpovídali nejčastěji to, že se neradí s nikým, mají svůj život, své názory a své plány. Druhá část si nechá poradit především od svých nejbližších členů rodiny.

Mgr. Eva Čermáková

410411412413414415416

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
  • Příroda velkobítešska
Nahoru