Aktuality

Projekt Jaro 2019

První jarní dny jsou pro žáky 6. ročníku každoročně spojeny s prací na jejich prvním společném projektu.  Letošní rok tomu nebylo jinak. Během celodenního projektu pracovali žáci na různých tématech s jarem spojených. Upletli si pomlázku z čerstvých jarních proutků, nazdobili velikonoční perníková vajíčka. Vyhledávali informace a tvořili prezentace na zadaná témata, která souvisela s jarní probouzející se přírodou. Dozvěděli se více o jarních a velikonočních tradicích a naučili se jarní písničky. Zabrousili i za hranice a vyzkoušeli si obdobu oblíbené velikonoční hry dětí ve Velké Británii Easter Egg Hunt. Ale především se  ve skupinkách učili spolupracovat na splnění daného úkolu.  Výsledky své práce si vzájemně prezentovali na společném setkání, které tento jarní projekt završilo.

Mgr. Lucie Kubíčková

Postřehy žáků k projektu Jaro                                           

1. Jaké nové informace ti projekt Jaro přinesl? Zkus uvést konkrétní příklady.

Zjistili jsme, jak je těžké uplést pomlázku, něco o jarních rostlinách, co se děje na jaře v přírodě, nová slovíčka do angličtiny, naučili se novou píseň.

2. Které činnosti tě nejvíce bavily? Pokus se vysvětlit proč.

Zdobení perníčků - bylo to zábavné (a že jsme je mohli sníst), pletení pomlázky a sportovní aktivity, zpěv, bavila mě práce ve skupině, všechny – nejde si vybrat, bylo to super,

3. Která z činností pro tebe byla náročná? Pokus se vysvětlit proč.

Pletení z proutků – tahle činnost byla pro mě náročná, nešlo mi to, bolí prsty, protože nejsem domácí typ, úplně jsem se do toho zamotal(a). Prezentace na počítači v informatice (bylo málo času) a obávali jsme se prezentovat, Tv - těžká práce ve skupině, prezentace – obavy, nervozita.

4. Jak se ti pracovalo ve skupině se svými spolužáky (splnili jste úkol, zapojili se všichni)?

Dobře se mi pracovalo, do práce se zapojili všichni, úkoly jsme splnili, byli v pohodě, bylo dobré pracovat ve skupinách, moc jsme se nehádali, bylo to zábavné

5. Prostor pro vzkazy, připomínky, přání, dotazy apod.:

Ten den se mi naprosto líbil. Užili jsme si ho velmi. Nemuseli jsme se učit, dělali jsme zábavné věci, těším se na další projekt, budeme zdobit kraslice? Tento den byl super. Doufám, že bude více takových projektů.  Na některé aktivity to chtělo delší čas.

453

454455

 

456457458459460461

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Příroda velkobítešska
  • Učebna v přírodě
  • Ověřená firma
Nahoru