Další organizace Velké Bíteše

Velká Bíteš

Aktuality

Exkurze do elektráren 2019

Ve čtvrtek 28. 3. 2019 měli žáci devátých tříd možnost vyjet místo klasického vyučování na exkurzi do elektráren v našem blízkém regionu.

Nejdříve se podívali, jak funguje přečerpávací elektrárna Dalešice. Paní průvodkyně jim vše důkladně vysvětlila, prošli si informační centrum této elektrárny, zhlédli film o jejím vybudování a  o její funkci v současném energetickém systému. Po prohlédnutí turbínového sálu z ochozu elektrárny se vydali po hrázi dalešické přehrady směrem k Jaderné elektrárně Dukovany.

Během dvouhodinové návštěvy Informačního centra JEDU si zopakovali poznatky o fungování jaderné elektrárny a zjistili, že má nezastupitelné místo ve výrobě elektrické energie v naší republice.  V nově opraveném informačním centru pak zkoušeli různé fyzikální pokusy – rozsvítili žárovky jízdou na rotopedu, pohladili si plazmovou kouli, zapojovali různé elektrické obvody, mohli se vyfotit ve fotokoutku...

Odnesli si spoustu informačních materiálů. Z ohlasů žáků jsem poznala, že se jim dopoledne strávené na exkurzích líbilo.

Na exkurze navázala beseda o energetických zdrojích budoucnosti, která proběhla v pondělí 1. 4. 2019 v učebně fyziky. Zábavnou, poutavou a poučnou formou lektoři diskutovali s žáky o tom, jaké energetické zdroje bude člověk využívat v blízké i vzdálené budoucnosti. Také tato beseda byla pro žáky přínosem a předala jim užitečné informace.            

Mgr. Marie Vlčková, učitelka fyziky

472

473474

 

475476477

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Učebna v přírodě
  • Příroda velkobítešska
  • Ověřená firma
Nahoru