Další organizace Velké Bíteše

Velká Bíteš

Aktuality

Exkurze do Prahy

Poslední květnový den se uskutečnila exkurze žáků sedmých tříd do našeho hlavního města, Prahy. Cesta pohodlným dvoupatrovým autobusem proběhla bez nejmenších problémů a zádrhelů, takže jsme se již před devátou hodinou procházeli památným Vyšehradem. Navštívili jsme samozřejmě i zdejší hřbitov a Slavín.

Poté už jsme se vydali k Pražskému hradu. Chvíli jsme se zdrželi u bezpečnostních prohlídek, ale potom už jsme si vychutnávali prohlídku. Letos byla opravdu bohatá – prošli jsme Zlatou uličkou, nakoukli jsme do známé věže Daliborka, nevynechali jsme ani baziliku sv. Jiří.  Vše jsme završili  interiérem chrámu  sv. Víta.

Po Nových zámeckých schodech jsme seběhli a vydali se ke kostelu Panny Marie Vítězné, abychom se pokochali Pražským Jezulátkem a jeho šatičkami. Právě však probíhala bohoslužba, takže jsme dlouho nevyrušovali a už jsme namířili na Kampu. Přes most Legií jsme došli k Národnímu divadlu a vytouženému cíli cesty, Václavskému náměstí. Hodinový rozchod si žáci určitě zasloužili. Po celý den nám počasí přálo až příliš a bezmála 20 000 kroků už bylo znát. Dál už nás čekala jen cesta metrem na okraj Prahy, kde byl přistaven náš autobus. Domů nás dovezl bezpečně a v pořádku.

Mgr. Eva Čermáková za organizátory exkurze

598599600601602603

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Příroda velkobítešska
  • Učebna v přírodě
  • Ověřená firma
Nahoru