Další organizace Velké Bíteše

Velká Bíteš

Aktuality

Šou na střední škole

Střední odborná škola  Jana Tiraye slaví dvacet let od svého vzniku. Pozvánku na oslavu a prezentaci střední školy dostali i žáci naší základní školy a učitelé.

Žáci devátého ročníku  se přišli do kulturního domu a budovy školy podívat v rámci odpoledního vyučování. A v kulturním domě to tedy šou opravdu byla! Moderní hudbu  střídalo vystoupení žáků ZUŠ v lidových tónech, po molu se procházeli studenti školy, jež společenský oděv změnil na dámy a mladé gentlemany. Ochutnat jsme mohli sladkosti i slané pohoštění  připravované učni, pohovořit s obráběči a mechaniky, kteří hrdě předváděli své výrobky,  a na programu toho bylo ještě mnohem více.

Z kulturního domu se někteří zájemci ještě přesunuli do budovy střední odborné školy, aby se seznámili s tím, co nabízí. Ochotní vyučující nás provedli budovou doslova od sklepa k půdě a bylo vidět, že jsou na svou nedávno zrekonstruovanou školu hrdí. Navštívili jsme učebny pro kadeřnice, i poslepu bychom poznali, kde se peče cukroví, protože místnost byla provoněná jako o Vánocích, sledovali jsme stroje,  na kterých se žáci učí obrábět a programovat.

Žáky prezentace bavila a zajímala, vždyť mnozí možná příští školní rok rozšíří řady studentů a učňů ve Velké Bíteši. Akce byla pěkná a rádi se zúčastníme podobné.

Mgr. Eva Čermáková za vyučující PVP

096097098099100101102

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Příroda velkobítešska
  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
Nahoru