Aktuality

Projekt Sametová revoluce

V pátek 15. listopadu 2019 proběhl na druhém stupni základní školy nový projekt s příznačným názvem Sametová revoluce. Žáky čekal opravdu přepestrý program přichystaný přímo na míru Mezinárodnímu dni studentstva.

Panu Mgr. Ivo Křížovi z Městského muzea Velká Bíteš děkujeme za přiblížení událostí roku 1948, 1968 i shrnutí revoluční situace v okolních evropských zemích. Další naučný, sportovní, kulturní, rukodělný, výtvarný a hudební program připravili pro své žáky učitelé. Věříme, že žáci si nyní dobře dokáží uvědomit, jak významný je 17. listopad 1989 pro celou naši zemi.

Celý den jsme zakončili společným cinkáním klíči a zpěvem písně Náměšť před budovou prvního stupně školy.

Mgr. Eva Čermáková

Názory žáků – šestá třída:

Během projektového dne jsme vařili, lámali si hlavu nad hlavolamy, ocitli jsme se na spartakiádě, kterou jsme dosud Znali jen z televize a vyráběli jsme vlaječky.

Osmá třída:

My, žáci osmého ročníku, jsme byli s projektovým dnem nadmíru spokojeni. Líbilo se nám skandování hesel, diskotéka, seznamování s četbou a hudbou osmdesátých let. Také jsme vyráběli klíče, sledovali film a odnesli si spoustu nových informací. Celková atmosféra na nás působila velmi věrohodně a opravdově. Nejvíce se nám líbilo zpívání Náměště u sochy Jana Amose Komenského a cinkání klíči.

Devátá třída:

Myslíme si, že se akce povedla. Dozvěděli jsme se mnoho nových informací. Ale hlavně jsme si vyzkoušeli činnosti, které běžně neděláme. Třeba jsme psali petici na psacím stroji. Nebo jsme zkoušeli plést svetr a drhat náramky. Nejvíce jsme se vyřádili u překážkové dráhy, kde jsme běhali v plynových maskách.

143147148149150146

 

145144

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
  • Příroda velkobítešska
Nahoru