Aktuality

Návštěva v PBS Velká Bíteš

Tak jako obvykle, i letos obdrželi žáci devátých tříd a jejich třídní učitelé pozvánku k návštěvě PBS Velká Bíteš, konkrétně se jednalo o divizi přesného lití a divizi letecké techniky.

Program připravený pro žáky sestával ze čtyř částí. Nejprve se seznámili s prostorami, v nichž probíhá oborný výcvik učňů a studentů. Pan Janíček – mistr odborného výcviku  jim mimo jiné  sdělil, jaké obory mohou na SOŠ J. Tiraye studovat, a předvedl jim různé stroje a nástroje, s nimiž žáci během studia a učení pracují.

Poté žáci prošli téměř všechny důležité součásti již zmíněných divizí a seznámili se s jejich výrobním programem.

V poslední části exkurze deváťáci nejprve vyhodnotili, jak pro ně byla návštěva zdejšího strojírenského podniku přínosná a jak splnila jejich očekávání. Nově získané znalosti zúročili v připravené křížovce.

Zde se sluší poděkovat za pozvání a milé přijetí na PBS a již předáváme slovo samotným žákům.

Mgr. Eva Čermáková

9. A
Ukázka z praktické výuky žáků SOŠ byla zajímavá stejně jako prohlídka obou divizí.
Tobiáš Janík

9. B
Exkurze nebyla špatná, ale určitě víc zajímala kluky než holky.
Diana Holíková

9. C
Exkurze byla fajn, nejvíc mě bavila slévárna, až na ten zatuchlý vzduch, který tu byl. Obdivuji všechny zaměstnance, kteří v tomto provozu tráví denně spoustu hodin. Lidé, kteří nás provázeli, byli milí a jejich přístup hodnotím jedničkou. Myslím, že kluci si exkurzi museli užít ještě více než my holky.
Barča Šínová

203204205

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Příroda velkobítešska
  • Učebna v přírodě
  • Ověřená firma
Nahoru