Aktuality

Učíme se pod vodou

Třetí červnový týden jsme se vydali na výpravu do mořských hlubin. Každý den jsme se seznámili s někým z podmořské živočišné říše, vyhledávali jsme o nich různé informace, které jsme zpracovávali, a o každém z nich si vytvořili knihu, počítali jsme, dělali pětilístky, myšlenkové mapy a všichni jsme si celý týden skvěle užili.

A co na to říkají děti?

Hodně jsme se toho naučili a líbilo se nám to.

Staník V.

Malovali jsme, vyráběli, psali a pouštěli písničky a videa.

Beátka H.

Dozvěděli jsme se o hlavonožcích, medúzách, žralocích a mořských konících.

Tom P.

23. červen, Světový den želv

Povídali jsme si o želvách, malovali mořské želvy. Dělali jsme myšlenkovou mapu. Pouštěli si videa, povídali jsme si, četli. Spolužačka nám četla o malých želvičkách. Říkali jsme si názvy želv, třeba kožatka velká, kareta obrovská, kareta zelenavá…

Beátka H.

Dozvěděli jsme se, že želvy mořské žijí i 80 až 100 let. Malovali jsme a vyráběli jsme.

Tom P.

Tento den byl úžasný. Dozvěděli jsme se hodně věcí, které jsme nevěděli. Měli jsme téma o želvách. Když pojedete na dovolenou, tak nekupujte prstýnky, náhrdelníky, náramky a různé věci, které jsou z želvích krunýřů.

Miriam K.

Dozvěděl jsem se, že největší mořské želvy váží až 800 kg. Malovali jsme a vyráběli želvičky. Želví vajíčka vypadají velikostí i barvou jako pingpongový míček.

Staník V.

Dneska jsme se učili o želvách. Bylo to hodně zajímavé. Vyráběli jsme želvičky. Dozvěděla jsem se, že kladou vejce do písku. Nekupujte žádné náramky a náhrdelníky z želvích krunýřů a neházejte do moře žádné odpadky!!! Chraňte chudáky želvy s námi.

Terezka J.

Mgr. Šárka Topinková

374375376377378379380381382

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Učebna v přírodě
  • Příroda velkobítešska
  • Ověřená firma
Nahoru