Další organizace Velké Bíteše

Velká Bíteš

Aktuality

Školní výlet 8.C

V pátek 18. 6. 2021 jsme se vydali plní elánu autobusem do Křižanova. U památníku sv. Zdislavy z Lemberka jsme se vyfotili. Poté jsme vyrazili do rekreačního centra DRAK, kde pro nás instruktoři z Centra outdoorových programů měli připravený program.

Z kluků se stali „vojáci“ (po instrukcích ke zbraním a výstroji) a šli si zahrát paintball (podle některých nejlepší aktivita výletu). Zanedlouho narukovaly i holky. Do třetice nastoupily smíšené týmy.  Až jsme všichni vystříleli příděl „kuliček“, vysoukali jsme se z uniforem a hrdinně se vydali na strastiplné lanové aktivity.

Navlékli jsme se do jistících úvazů a po důkladné instruktáži k jištění, vyrazili na stromy za podpory méně odvážných, kteří to jistili ze země. Z počátku se všichni smáli, ale když byli nahoře, tak je to přešlo. Následovala svačinka pod korunami stromů. Posíleni řízkem jsme byli připraveni na týmovou hru SMS. Vymýšleli jsme zprávy obsahující písmena s určitou bodovou hodnotou, abychom je zapsali museli jsme běhat ke stanovišti našeho týmu. Kdo měl nejvíce bodů, vyhrál. Tak končila první část náš program v rekreačním středisku, ale ještě zdaleka nebyl konec.

Natěšení jsme se vydali na 12 km cestu do Osové Bítýšky. Po cestě bylo vidět plno zajímavostí, Ronov vesnice Vysočiny roku 2014, kaple sv. Jana Paduánského, obcházeli jsme kopec s lomem (zkratka prodlužka), ale nejlepší z nich bylo bahnité jezírko u studánky. Některé naše spolužačky neváhaly a do mělké zakalené vody se bezhlavě vrhly. Dále po cestě už někteří neměli sil sledovat smírčí kříž, křížovou cestu či kochat se Třídvorským rybníkem. Unavení, zpocení a zničení vedrem (29 °C, jasno, mírný vánek) jsme dokulhali do Osové Bítýšky. Na náměstíčku jsme si odpočinuli u žabáka a šli se občerstvit do místního obchodu. Na závěr nás čekala krátká, úmorná cesta autobusem domů.

I když bylo velké vedro, některé bolely nohy a trápila alergie, výlet jsme si užili a rádi na něj vzpomínáme.

Další postřehy:

  • Výlet byl nejlepší
  • 12 km byla dlouhá a unavovací cesta, ale byla zábavná.
  • Rány z paintballu nás nepotěšily a některé ani fóbie z výšek (překonaná)
  • Při hře mobilní telefon nám často vznikly vtipné věty (William Will má windows 10, který mu máma vypnula. Wow Quido máš hezký gorilí tričko, kámo. Quido hledal rudý xylofon a žlutomodrou harfu.)

 Žáci 8.C

084

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Příroda velkobítešska
  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
Nahoru