Aktuality

Týden s piráty

Od 4. – 8. října probíhal ve třídě 3. C projektový týden, ve kterém si děti četly knihu Pirátská nauka.

Během čtení pěti dobrodružných příběhů poznávaly život pobřežních pirátů, byly svědky přepadení lodi v Karibiku, seznámily se s korzáry, putovaly po stopách starého pirátského pokladu a mnohem víc.

Každé vyprávění uzavírala naučná dvoustránka, na které se děti srozumitelnou a poutavou formou dozvěděly význam důležitých historických pojmů a mnoho souvisejících zajímavostí.

Pirátská tématika je provázela i v ostatních předmětech. V českém jazyce vymýšlely pirátská jména, psaly autorské dobrodružné příběhy, povídaly si o právech, jejich porušování i o etice a souvisejících emocích. V matematice tvořily pirátské slovní úlohy. Ve výtvarné výchově vznikaly krásné vlajky, lodě i rozbouřený oceán. A mnoho dalšího.

A jak se dětem čtení líbilo? Posuďte sami z jejich výroků: „Kdy už budeme číst? Můžu si vzít knížku domů? Začnu číst už o přestávce, potřebuji se dozvědět, co bude dál. To je tak napínavé a zajímavé. Dozvěděl jsem se spoustu nových informací. Dávám knížce plný počet bodů a určitě doporučuji dalším dětem. Je nějaké pokračování?“

Čtenářem se nikdo nerodí, čtenáři musíme ukázat cestu.

Mgr. Věra Robotková

041042043044045046047048049050

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
  • Příroda velkobítešska
Nahoru