Aktuality

Logická olympiáda 2021

V letošním kole jsme se opět zúčastnili logické olympiády, pořádané Mensou České republiky. V 1. kole děti řešily v zadaném čase na počítači několik náročných logických úloh. Soutěžily ve dvou kategoriích.

Nejmenšími řešiteli byli letos prvňáčci Eliška Blahová (1.A) a Viola Fialová (1.C).

V kategorii mladších žáků se zapojilo 36 dětí z naší školy. Nejlépe si vedli a do krajského kola mezi 50 nejlepších ze 694 účastníků postoupili: Metoděj Vojtěch (4.C) – 11. místo, Agáta Prchalová (5.D) – 12. místo, Štěpánka Blažková (5.A) – 29. místo, Jan Boháč (4.C) - 37. místo.

V kategorii starších žáků se zapojilo 19 soutěžících z naší školy.  Do nejlepší padesátky z 1294 soutěžících a do krajského kola se probojovala Tereza Hrdličková (9.C) - 40. místo.

V pátek 5. listopadu vyrazila pětičlenná výprava logických olympioniků do Jihlavy reprezentovat naši školu v krajském kole. Nejúspěšnějšími řešiteli dvou náročných testů byli Metoděj Vojtěch (4.C), který skončil na vynikajícím 2. místě a zajistil si tak postup do celostátního kola v Praze a Štěpánka Blažková (5.A), která skončila na krásném 9. místě. Gratulujeme.

RNDr. Iva Syslová

104

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Učebna v přírodě
  • Ověřená firma
  • Příroda velkobítešska
Nahoru