Aktuality

Lyžařský výcvikový kurz – Karlov pod Pradědem

Po roční pauze způsobené epidemií pořádala naše škola opět v Jeseníkách lyžařský výcvikový kurz pro 7. roč. Volba padla jako vždy na lyžařské středisko Karlov pod Pradědem, ubytování v Penzionu Praděd hned u sjezdovek mělo svoji premiéru.

V neděli 30. 1. 2022 se sedmáci rozloučili s rodiči a vyrazili na 5denní pobyt plný sportu a nových zážitků.

Hned odpoledne byli žáci rozděleni do skupin podle svých lyžařských schopností a následujícího dne se začalo s výcvikem. Děti, které stály na lyžích poprvé, se učily základní techniku lyžování. Zdatnější lyžaři se svými instruktory začali ihned „prozkoumávat“ místní sjezdové tratě.

Říká se, že třetí den je kritický. V našem případě to naštěstí neplatilo. Dopoledne probíhal výcvik na sjezdovkách, odpoledne jsme se pěšky vydali do Malé Morávky, což je vesnice vzdálená asi 3 km od Karlova, a doplnili zásoby jídla.

Další dva dny byly již ve znamení pilování sjezdařského stylu. Počasí nebylo vždy ideální, každý den sněžilo, přesto jsme lyžovali celé čtyři dny. Večer se děti bavily při společenských hrách, vycházce, či společné „koulovačce“.

Uteklo to jako voda. Poslední dopoledne bylo skvělé a jakoby za odměnu. Výborně upravený svah, lyžařská kvalita družstev o poznání vyšší než na začátku kurzu a ideální počasí. Děti dorazily domů se zážitky, na které budou v budoucnu vzpomínat na každém třídním srazu.

Ráda bych touto cestou poděkovala všem, kteří se na přípravě a průběhu kurzu v této nelehké době podíleli a děkuji také dětem, které byly opravdu snaživé a dobře se nám s nimi pracovalo.

Mgr. Naděžda Malcová, vedoucí LVK

Ohlasy žáků:

Penzion jsme měli hned naproti svahu, což byla velká výhoda. Moc dobře nejezdím, ale spousta sjezdovek bylo méně prudkých, čehož si moc cením. Jídlo bylo moc dobré. Ubytování bylo velké a moderní. Učitelé nám poslední večer udělali radost koulovačkou, objednáním pizzy a prodloužením večerky. LV jsem si užila, předčil mé očekávání, hned bych jela znovu.
B. Smejkalová

Nejprve jsem si myslela, že si přelámu všechny kosti v těle, ale nakonec to bylo super. Spadla jsem asi 7x za celý výcvik. Paní uč. Čermáková na nás byla hrozně hodná a mě to mega bavilo. Když jsme odjížděli, nikomu se nechtělo.
A. Karmazínová

Moc jsem si to tam užila, protože odtud mám spoustu nezapomenutelných zážitků. Např. jsem zde jela poprvé lanovkou, byla to zajímavá jízda, protože jsem jela s Áďou, která už na lanovce jela několikrát, takže mi radila, co mám dělat, ale já jsem přesto panikařila. Naštěstí to dopadlo dobře.
J. Pelánová

237238239240241242243

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Ověřená firma
  • Příroda velkobítešska
  • Učebna v přírodě
Nahoru