Další organizace Velké Bíteše

Velká Bíteš

Aktuality

Jaro

Po dlouhé zimě přišlo   konečně jaro. Stejný název měl první společný projekt žáků šestých tříd. Ve středu 13. dubna se sešli, aby si sdělili nové informace, které o jaru načerpali v různých vyučovacích předmětech.

Práce tohoto druhu byla pro žáky nová. Vystupovat před velkým množstvím spolužáků, ale i vyučujících není pro každého jednoduché.

Myslíme si však, že žáci se nelehkého úkolu zhostili až na výjimky velmi dobře. Další projektový den, který nás čeká na konci školního roku, pro nás bude díky této zkušenosti možná jednodušší.

Po ukončení středečních prezentací se žáci odebrali do svých tříd, byla jim rozdána anketa a chtěli jsme, aby se vyjádřili k právě proběhnutému projektu.

První otázka zjišťovala, co se žáci dozvěděli nového – získali nové informace o znameních zvěrokruhu, o „jarních“ živočiších, např. o jejich délce, hmotnosti aj.

Ve druhé otázce jsme se ptali na činnosti, které žáky nejvíce bavily – s oblibou sledovali prezentace svých spolužáků, rádi si zazpívali anglickou písničku s velikonoční tematikou, úspěch sklidila i básnička F. Halase v podání jedné ze šestých tříd.

Třetí otázka byla zaměřena na náročnost jednotlivých úkolů – s velkou převahou se žáci shodli, že je potrápily prezentace před početnějším publikem, bojovali totiž s trémou, také s náročnějšími texty, které byly obtížněji zapamatovatelné.

Ve čtvrté otázce se měli žáci vyjádřit ke kladům a k záporům práce ve skupině. Ocenili především vzájemnou spolupráci, mnohdy jim práce připadala i zábavná. Zápornou stránkou byla nespokojenost s některými nedostatečně pracujícími členy skupiny.

V posledním bodě ankety jsme dali žákům prostor ke vzkazům, ke kterým patří např. všem se to moc povedlo, bylo to hezké. Někdy by bylo potřeba více času a umět mluvit nahlas, zřetelně a srozumitelně.

Za třídní učitelky šestých tříd Mgr. Eva Čermáková, Mgr. Renata Pohanková

303304305306307308

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Příroda velkobítešska
  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
Nahoru