Aktuality

Projekt Řecko

Ve čtvrtek 23. 6. se po předchozích přípravách v různých předmětech konal druhý letošní společný projekt žáků šestých tříd.

První dvě hodiny se formou prezentací, referátů a scének dozvěděli o antickém, ale i současném Řecku, jeho flóře a fauně, historických památkách, kulinářských specialitách, dávných bozích a mohli bychom ještě dlouho v tomto výčtu pokračovat.

Tuto část dne jsme si zpestřili tancem Řeka Zorby.

Další vyučovací čas žáci strávili  plněním sportovních úkolů na netradiční olympiádě. Potěšilo nás, že se konala právě v den, kdy se slaví Mezinárodní olympijský den. V rámci olympiády se žáci strefovali  kroužky na cíl, skákali v pytlích, s větším či menším úspěchem zkoušeli  zacílit na basketbalový koš. Nejvíc adrenalinu si užili u závěrečné štafety, která se týkala všech žáků ze třídy a kde každý běžel, jak nejrychleji uměl, za vydatného povzbuzování spolužáků.

Výsledek olympiády kopíroval pořadí písmen abecedy. Na prvním místě se umístila třída 6. A, následovala třída B, C a D.

Celkové pořadí tentokrát nebylo až tak důležité. Diplom a medaile čekaly na každého. Důležitější bylo, že žáci prožili zajímavý den, sami ocenili nové informace, které získali, možnost spolupráce v různých týmech, to, že se zase poznali o trochu více.

Někteří žáci ocenili, že se nemuseli učit. Ale opak je pravdou. Kromě nových poznatků se žáci učili mnoha novým dovednostem, třeba komunikaci, práci v týmu, kreativitě, využívání různých zdrojů informací, formulace vlastních nápadů a myšlenek.

To rozhodně není málo.

Za všechny zúčastněné

Mgr. Eva Čermáková

534535536537

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Učebna v přírodě
  • Ověřená firma
  • Příroda velkobítešska
Nahoru