Aktuality

Návštěva městské knihovny

Na začátku října v hodinách českého jazyka žáci šestých tříd zavítali do Městské knihovny ve Velké Bíteši. Strávili zde jednu vyučovací hodinu, ve které se přišli seznámit s prostředím knihovny, které již mnozí znají, ale někteří sem zavítali poprvé.

Paní knihovnice jim poskytla základní a nejdůležitější informace o tom, jak půjčování knih funguje. Potom už žáci předvedli své pátrací schopnosti a podle zadaných indicií vyhledávali různé knižní tituly. Práce se jim docela dařila a v pěkném prostředí plném knih se jim líbilo.

Odlišnou aktivitu zažili žáci sedmých tříd, kteří si v knihovně nejdříve zopakovali učivo o pověstech. Poté si zkusili „tichou poštou“ předávat důležité informace. Než informace doputovaly zpět, jejich obsah se docela změnil… Alespoň poznali, že při předávání zpráv se musí dbát hlavně na srozumitelnost a stručnost. Zhlédli i dvě bítešské pověsti, ke kterým se pokusili vytvořit myšlenkovou mapu a pracovali s klíčovými slovy.

Práce v knihovně oživila naše hodiny literatury a už teď se těšíme na další spolupráci a na akce pořádané městskou knihovnou.

Za učitelky českého jazyka Mgr. Eva Čermáková a Mgr. Renata Pohanková

095096

 

097098099

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
  • Příroda velkobítešska
Nahoru