Aktuality

Vánoční jarmark

V prostorách budovy 1. stupně se ve čtvrtek 8. prosince uskutečnil tradiční Vánoční jarmark. Součástí odpolední akce byl doprovodný program a prodejní výstava drobných výrobků žáků školy.

Hned ve vstupním prostoru zněly koledy, příchozí se mohli vyfotografovat s Ježíškem u nádherného betléma, prohlédnout si strom přání (- která se plní na počkání) a zhlédnout výstavu výtvarných prací žáků 1. stupně. V budově byla připravena doprovodná akce, která se uskutečnila ve spolupráci se SRPŠ. Knížek pro Ježíška se vybralo přes 150 ks! Knihy obohatily čtenářskou budku a hned druhý den jimi již některé děti listovaly.

Dvě školní chodby se proměnily v prodejní jarmark. Příprava drobných dárků byla v režii pedagogů školy a návštěvníci právem obdivovali vše, co se prodávalo. Je zbytečné popisovat, jaké nádherné a vkusné výrobky žáci pod vedením svých učitelek vyrobili. Radost žáků a pochvalná slova rodičů byla pro všechny velkou odměnou. Maminky ze SRPŠ zajišťovaly vánoční směnárnu.

Jednotlivá vystoupení tříd prvního stupně se odehrála v prostorách školní jídelny. (Kéž by byla jídelna nafukovací, aby se do ní všichni přítomní vešli…) Během programu se ukázala různorodost třídních kolektivů a zejména skvělé vedení a všestrannost pedagogů – žáci zpívali kolegy a vánoční písně, tančili, recitovali, sehráli krátké divadlo, objevila se hra na nejrůznější hudební nástroje a hudební vystoupení přišli podpořit i dva místní muzikanti na kytaru a basu. V závěru akce vystoupil pěvecký sbor 1. stupně.

Žáci se svými pedagogy, vychovatelky školní družiny i asistentky vložili do příprav celé akce velké množství energie. Skvělou práci odvedly i maminky ze SRPŠ. Vánoční jarmark se konal za podpory pedagogů školy, školního parlamentu a SRPŠ. S výrobou i prodejem vánočních výrobků pomohli i žáci 2. stupně. Všem patří velké díky!

Část vybrané částky poputuje na charitativní účely. Podpoříme FOD, nadaci Dobrý anděl a Ježíškova vnoučata. Zbytek financí využije SRPŠ na dovybavení čtenářského koutku pro žáky školy.

Hlavní myšlenkou Vánočního jarmarku bylo setkání a propojení pedagogů, žáků, rodičů a širší veřejnosti právě v prostorách školy. Nezbývá nám tedy nic jiného než do příštího roku vymyslet, jak „nafouknout školní jídelnu a školní chodby“.

Vážení návštěvníci Vánočního jarmarku, děkujeme vám za návštěvu, podporu a úsměvy, kterými jste nešetřili.

Mgr. et MgA. Marcela Doubková

259260261262263264

 

267268269270271272273274275276277278279

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Příroda velkobítešska
  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
Nahoru