Aktuality

Fajťák??? To už v pohodě dám…

V týdnu od 13. do 17. února 2023 se 10 přihlášených sedmáků a 29 páťáků naší školy účastnilo lyžařského výcvikového kurzu na sjezdovce nad Velkým Meziříčím – na Fajtově kopci. Družstvo zkušenějších lyžařů začalo ihned od pondělí zdokonalovat svoje sjezdařské dovednosti na velkém kopci. Dvě družstva nelyžařů začala pěkně polehounku od začátku lyžařskou abecedou - nejprve na mírně nakloněné rovince, později na dvou menších vlecích v horní části sjezdovky. Poté, co jsme se začátečníky natrénovali nástup a výstup z vleku, opatrné sjíždění v pluhu, velké oblouky a bezpečné zastavení, jsme se odhodlali i my a zakoupili si časovku na dopoledne a vyrazili na velkou kotvu.

Podmínky letos byly mírně nepříznivé, sníh vlivem vzrůstajících teplot byl stále měkčí, lyže se bořily. Sjezdovka byla plná dětí – lyžují tam ti, co jsou nahoře v chatě ubytovaní, řada místních i okolních škol a malí Lemuři – lyžařská školka z Brna. Takže jsme se nevyhnuli frontám na vleku. Navzdory tomu jsme vše zvládli obstojně, žáci byli, alespoň doufám, spokojeni, a to, co se naučili na kurzu, teď mohou zúročit s rodiči na rodinné rekreaci někde v horách.

Poděkování patří rodičům, kteří neváhali investovat peníze do obstarání lyžařské výstroje pro své dítě a na kurz je přihlásit, dále mým skvělým kolegům, vyškoleným lyžařským instruktorům – paním učitelkám Věře Robotkové, Kateřině Slavíčkové, Naděždě Malcové, Olze Čermákové, která kurz na prvním stupni organizovala, pánům učitelům Janu Liškovi a Michalu Pelánovi. Poděkování patří i skvělým pánům vlekařům za trpělivost s dětmi na vleku a v neposlední řadě také panu řidiči Janíčkovi, který nás celý týden na kopec a z něj domů pak vozil.

Lyže jsou nádherným zimním sportem. Kdo si lásku k němu udrží po celý život, bude bohatší o nezapomenutelné zážitky.

Za celý tým Mgr. Lea Fučíková, třídní učitelka 5. D třídy 

412413414415

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
  • Příroda velkobítešska
Nahoru