Aktuality

V Anthroposu a planetáriu

V obou brněnských vzdělávacích institucích se ocitli naši žáci šestých tříd v úterý 7. března. Proběhla tak každoroční exkurze, která souvisí s učivem dějepisu a zeměpisu v daném ročníku.

Jestli chcete vědět zajímavosti o noční obloze, různých souhvězdích či tajemstvích planet Sluneční soustavy, zeptejte se!  V šestých třídách se nyní zaručeně dočkáte odpovědi, protože připravený program byl nejenom zábavný, ale hlavně velmi poutavý a poučný. Mnohé děti navštívily planetárium poprvé a věříme, že ne naposledy.

V Anthroposu žáci samostatně hledali řešení záludných otázek, které jim v pracovních listech položili vyučující. Děti se zaslouží pochvalu, pracovaly aktivně a zodpovědně a nezapomínaly ani na pravidla slušného chování, takže  další návštěvníky pavilonu nijak nerušily.

Věříme, že si žáci den v Brně užili a zábavnou formou načerpané informace jim dlouho zůstanou v paměti.

Mgr. Eva Čermáková

Názory žáků z 6. C:

V Anthroposu se nám líbily vystavené předměty, sochy a bufet hned u vchodu do budovy. Zaujal nás mamut, kostry, jeskyně a Věstonická venuše. Docela nás bavilo vyplňovat pracovní listy.

Klapalová, Smutná, Šindelková

V planetáriu nás nejvíce zaujala hvězdná obloha a orientace na ní. Viděli jsme zvětšené planety na noční obloze. Zajímavý byl film o planetách sluneční soustavy. Planety jsme si mohli více představit a bylo všechno daleko větší, jako kdyby jsme tam stáli my.

Žáci třídy 6. B

460461462

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Příroda velkobítešska
  • Učebna v přírodě
  • Ověřená firma
Nahoru