Aktuality

Projekt Jaro v 6. ročníku

V prvních jarních dnech si žáci 6. ročníku zpestřili výuku jarní tematikou. Napříč předměty se v průběhu předvelikonočního týdne tímto obdobím zabývali v různých souvislostech.

V hodinách českého jazyka se děti seznámily s bajkou o zajíci, ve slohu vypracovaly výpisek týkající se jarních zvyků. Vše uzavírala vlastní vymyšlená básnička na téma jaro. Na tuto práci navazovaly hodiny občanské a hudební výchovy, které se zaměřily na největší jarní svátek – Velikonoce a s ním spojené zvyky a tradice.

Přírodopis si všímal změn v přírodě v období jara. Hodiny angličtiny byly protkány jarní slovní zásobou. Žáci se dozvěděli zajímavosti o velikonočních zvycích v anglicky mluvících zemích. Sami si vyzkoušeli tradiční Easter Egg Hunt. Dějepis se zaměřil na velikonoční týden z historického hlediska. V matematice dostaly děti záhadné zadání, jehož výsledkem byla narýsovaná kraslice.  V praktických činnostech si děti upletly pomlázku.

Ve výtvarné výchově děti vytvořily rodinný portrét manželů Zajícových. Předvelikonoční týden uzavřela kombinovanou výtvarnou technikou ztvárněná vládkyně jara.

třídní učitelky 6. ročníků

468469470471472473

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Učebna v přírodě
  • Příroda velkobítešska
  • Ověřená firma
Nahoru