Další organizace Velké Bíteše

Velká Bíteš

Aktuality

Den Země na ZŠ Velká Bíteš

V pátek 21. dubna 2023 proběhla celoškolní akce v rámci Dne Země.

Všechny třídy se zapojily do aktivit, které se uskutečňovaly v přírodě. Pro některé byl připraven program sestávající se např. z přírodovědné stezky připravené deváťáky pro 1.-3. třídu, šesťáci se seznámili s chodem sběrného dvora, sedmáci zase s principy fungování čistírny odpadních vod.  Některé třídy si program navrhly samy. Podívaly se na zajímavá místa v regionu, pomáhaly s úklidem v přírodě, poznávaly rostliny a živočichy, tvořily land art …

Jak je vidět z fotografií počasí nám přálo a všichni si odnesli spoustu zajímavých zážitků.  Nezbývá než poděkovat všem organizátorům i účastníkům za zdárný průběh akce.

Mgr. Pavel Holánek

Den Země v 5.D

5.C a 5.D si nejprve ráno prohlédly krátká videa o třídění odpadu a poslechly si vtipné Pokáčovy písničky Včera jsem byl v lese a Kovboj. Poté vyzbrojeni potřebnými pomůckami vyrazily na stanoviště na vyhlídku nad údolím potoka Bítýška. Tam si obě třídy opekly špekáčky, zahrály si míčové a stolní hry. Třídy se pak rozdělily a 5.D pokračovala oklikou údolím potoka zpět ke škole a cestou se zaměřila na léčivé a jedovaté byliny, určování dřevin a posbírala do pytle nepořádek v okolí silnice. U školy si ještě děti stihly zahrát vybíjenou.

Pěkné počasí jsme si společně pěkně užili.

Za 5.D a 5.C Mgr. Lea Fučíková

501502503504505506507508509510

 


511512

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Učebna v přírodě
  • Ověřená firma
  • Příroda velkobítešska
Nahoru