Aktuality

Návštěva hlavního města

Praha patří k nejkrásnějším městům světa. O tom se mohli přesvědčit v pátek 12. května 2023 žáci sedmého ročníku naší školy, neboť do našeho hlavního města vyrazili na exkurzi.

Ani to netrvalo dlouho a už jsme vystupovali na Vyšehradě. Legendami opředené místo má své kouzlo i v 21. století. Viděli jsme to hlavní – baziliku a Slavín, park se sochami inspirovanými našimi dějinami, místo, odkud snad Šemík skočil do hlubin Vltavy, románskou rotundu sv. Martina.

Po krátkém přejezdu k Hradu už nás až do odpoledne nosily jen vlastní nohy. Naše procházka začala u loretánské zvonkohry, pokračovala přes Pražský hrad,  výměnu stráží a královské zahrady. Rychle jsme seběhli zámecké schody a už jsme obdivovali šatičky Pražského Jezulátka. Jedny vyšívala i Marie Terezie!

Turistů přibývalo, když jsme se blížili ke Karlovu mostu a Staroměstskému náměstí. Ale na orloj a míhající se postavy v okýnkách jsme viděli dobře.

Ke správnému výletu patří rozchod. My jsme se rozešli po Václavském náměstí, někteří zamířili za občerstvením, jiní si nakoupili drobné dárky pro sebe a své blízké.

Metrem jsme se svezli jen kousek, ale i tak to stálo za to. Po celou dobu  žáci zapisovali odpovědi do pracovních listů, které jim vyučující přichystaly.

Ani jsme se nenadáli a už jsme ujížděli k domovu.  Pěkný den nám utekl jako voda. Zážitky nám snad vydrží déle.

Mgr. Eva Čermáková

560561562563564

 

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Příroda velkobítešska
  • Ověřená firma
  • Učebna v přírodě
Nahoru