Aktuality

Projekt Voda

22. března se od roku 1993 po celém světě oslavuje Světový den vody. Vyhlásila ho Organizace spojených národů, aby připomínal důležitost vody pro celou naši planetu. 7. ročník naší základní školy se k této oslavě symbolicky připojil projektem Voda ve středu 20. 3. 2024.

V úterý proběhlo velké rozlosování sedmáků do čtyř skupin. Ve středu jednotlivé skupiny postupně procházely dílnami, kde problematiku vody zkoumaly z různých stran.

Žáci prováděli praktické pokusy s vodou, všímali si vodního prostředí ve spojení s různými živočichy, zamysleli se nad Evropskou vodní chartou a vše doplnil i pohled na vodu prostřednictvím literárních a hudebních děl.

Na závěr zajímavého a přínosného dne se třídy opět spojily. Proběhlo nové rozlosování do malých skupin, které měly za úkol doplnit již získané informace o vodě dalšími poznatky z jiných oblastí, a to vše zpracovat do prezentací.

Následujícího dne jednotlivé skupiny seznámily spolužáky s výsledky svého bádání.

Tento tradiční projekt prověřil celou řadu dovedností letošních sedmáků, ale také výrazně přispěl k prohloubení ekologického náhledu mladých lidí na současný svět.

tř. uč. 7. ročníku

470472473474475476

Zřizovatel

  • Velká Bíteš

Podpořil

  • Kraj Vysočina

Partnerské odkazy

  • Učebna v přírodě
  • Ověřená firma
  • Příroda velkobítešska
Nahoru